fbpx
Сьогодні
15:39 27 Тра 2020

Уряд скасував довідку про склад сім’ї для альтернативної служби

Фото УНІАН

Кабмін скасував постанову про необхідність подавати довідку про склад сім'ї при направленні на альтернативну (невійськову) службу.

Про це повідомляє урядовий портал.

"Ми поставили ціль ліквідувати всі безглузді довідки, які вимагають від людей задля бюрократичної галочки. І сьогодні маємо першу перемогу – держоргани більше не будуть вимагати довідку про склад сім'ї при проходженні альтернативної служби. На черзі ще 26 послуг, які вимагають надання такої довідки і жодна з них не залишиться без нашої уваги", – зауважив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Раніше, щоб вступити на альтернативну службу громадянам потрібно було подати відповідну заяву та додати до неї документи, що підтверджують істинність їхніх релігійних переконань, копію документа про освіту, довідку з місця роботи чи навчання та довідку про склад сім'ї. Тепер довідка про склад сім'ї не є обов'язковим документом в особовій справі громадян, що вступають на альтернативну службу, адже вона жодним чином не впливає на прийняття рішень.

Альтернативна служба запроваджується замість строкової військової служби для громадян, які не можуть виконувати військовий обов'язок через релігійні переконання.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: