fbpx
Сьогодні
17:25 27 Тра 2020

Університет внутрішніх справ у Дніпрі приховав вартість будівництва нового корпусу за 158 млн, - "Наші гроші"

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ 15 травня за результатами тендеру замовив у приватної компанії будівництво нового корпусу за 157,93 млн грн. Водночас підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опублікував.

Про це повідомляє видання «Наші гроші» з посиланням на систему публічних закупівель Prozorro.

Журналісти зазначають, що оскільки відомості приховали, це не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання із ринковими на предмет можливого завищення.

Загалом ціна угоди всього на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 160,43 млн грн. Тендер виграла компанія «Партнер-Груп Лтд». Єдиним її конкурентом було дніпровське ТОВ «Акваенерго-Буд» зі статутним капіталом 1100 грн. Водночас ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Як пишуть «Наші гроші», створена у 2009 році запорізька «Партнер-Груп Лтд» належить Олександру Кайшеву та Ігорю Воронову.

Разом із Кайшевим зареєстрована Наіля Кайшева, яка раніше була бухгалтером ТОВ «Житлосервіс «Рассвет» Олени Сабашук, дружини колишнього нардепа від «БПП» Петра Сабашука.

З 2016 року компанія-переможець тендеру отримала дрібних підрядів на 2,96 млн грн. Тепер вона також вона підтвердила наявність досвіду трьома договорами: за 2013 рік із ПАТ «Запоріжтрансформатор» про реконструкцію спортивних споруд Палацу спорту за 5,92 млн грн і за 2018 рік із ПрАТ «Запоріжкокс» про ремонт корпусів на суму 14,46 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: