fbpx
Сьогодні
23:28 27 Тра 2020

SpaceX перенесла запуск ракети-носія Falcon 9 через несприятливу погоду

Космічний корабель Crew Dragon, який збудувала компанія SpaceX Ілона Маска, не вирушив у космос із Космічного центру імені Кеннеді, що в штаті Флорида через несприятливі погодні умови — політ запланували на 30 травня

Космічний корабель Crew Dragon, який створила компанія SpaceX Ілона Маска, не вирушив у космос із Космічного центру імені Кеннеді, що в штаті Флорида. Політ за 16 із лишком хвилин скасували через несприятливі погодні умови, зокрема підвищена хмарність.

Crew Dragon мав бути запущений за допомогою ракети-носія Falcon 9. Її унікальність у тому, що в разі збереження ступеню після посадки на Землю, її можна використовувати повторно.

Вперше в історії астронавти в космос мали полетіти на кораблі, створеному приватною компанією. Утім через підвищену хмарність політ відклали на 30 травня.

Екіпаж Crew Dragon складається з двох досвідчених американських космонавтів: 49-річного Роберта Бенкена й 53-річного Дуґласа Герлі.

Окрім того, що це перше в історії відправлення людей у космос на комерційному апараті, це ще й мав бути перший за дев'ять років запуск із території США. Досі американські космонавти вирушали в російському космічному кораблі «Союз» із космодрому Байконур.

Раніше повідомлялося, що SpaceX вперше відправляє астронавтів на МКС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: