fbpx
Сьогодні
21:03 27 Тра 2020

Київ поступово послаблятиме обмеження в роботі туристичної сфери, - Кличко

Туристичний потік в українській столиці у квітні та травні знизився більше ніж на 90% порівняно з минулим роком, повідомив мер Києва Віталій Кличко, додавши, що місто поступово послаблятиме обмеження в роботі туристичної сфери.

"Пандемія відчутно вдарила по туристичній сфері Києва. Порівняно з минулим роком турпотоку в квітні та травні в Києві практично не було. Туроператори, агентства, готелі й ресторани недоотримали $1 млрд. А це – і втрати міста. У надходженнях від туристичного збору, податках від бізнесу", – сказав Кличко на онлайн-брифінгу в середу.

Він наголосив, що відновлення і внутрішнього, і зовнішнього туризму залежить від роботи залізничного й авіаційного транспорту, зазначивши, що європейські країни поступово послабляють обмеження, і в роботі туристичної сфери зокрема.

"Так робитимемо і ми. Як я вже сказав, з 30 травня ми відкриємо готелі. Туристичні маршрути й локації в парках, на вулицях міста вже відкриті. З першого червня, за рішенням уряду, відновить роботу міжміське – автобусне та залізничне – сполучення. Тому сподіваємося, що поступово оживатиме й туризм. Насамперед внутрішній. А після відновлення авіасполучення – і зовнішній", – пояснив мер.

Він наголосив, що міська влада робить усе, щоб гості столиці могли насолодитися атмосферою міста.

"Подивіться, яким популярним став пішохідно-велосипедний міст, який ми відкрили рік тому. А також парк "Володимирська гірка", оновлена Алея художників, сходи з Пейзажної алеї до урочища Гончарі-Кожум'яки. Й цього року ми продовжуємо оновлювати та створювати туристичні об'єкти й локації, щоб Київ ставав красивішим і привабливішим – і для жителів столиці, і для її гостей", – сказав Кличко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: