fbpx
Сьогодні
18:32 27 Тра 2020

Кабмін звільнив Рябчина з посади заступника голови Мінекоенерго

Кабінет міністрів України звільнив Олексія Рябчина з посади заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.

Рішення було ухвалено на засіданні Кабінету міністрів у середу, 27 травня, передає НВ.

В ході засідання в.о. глави Мінекоенерго Ольга Буславець зазначила, що результативність команди, яка працювала над питанням енергоефективності виявилася низькою. На думку Буславець, інша людина впорається з цими завданнями ефективніше.

За словами Олексія Рябчин, звільнення з Мінекоенерго стало для нього несподіванкою. За два тижні до цього йому пропонували посаду заммністра в Міненерго.

Звільнений урядом з посади заступника голови Мінекоенерго Олексій Рябчин заявив, що дізнався про рішення уряду за 20 хвилин до звільнення.

«Два тижні тому мені пропонували посаду заступника міністра з євроінтеграції, а сьогодні звільнили», — заявив у коментарі НВ екс-заступник міністра.

За словами Рябчина, пост заступника міністра з євроінтеграції йому запропонувала в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буслваец.

«Потім все перегралося і мені запропонували посаду заступника міністра з цифрової трансформації. Я став готуватися до цього і до підготовки до співбесіди з віце-прем'єром Михайлом Федоровим. Тому те, що сьогодні відбулося — це дуже несподівано», — додав Рябчин.

Також він підкреслив, що до його роботи в міністерстві не було претензій ні у депутатів, ні у Кабміну, ні у профільних експертів. Рябчин додав, що останні три місяці вимушено займався питаннями вугілля за відсутності профільного заступника міністра.

«Ми зробили все, щоб виплатити заборгованості по зарплатах шахтарів, і їх виплатили», — додав екс-заступник голови відомства.

Нагадаємо, що в ході цього ж засідання Кабмін підтримав поділ Мінекоенерго на два окремих відомства: Міністерство енергетики та Міністерство захисту навколишнього середовища. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, новий в.о. міністра охорони навколишнього середовища буде призначений найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: