fbpx
Сьогодні
20:51 27 Тра 2020

Держслужбовцям переглянуть зарплати: їх встановлюватимуть за низкою нових критеріїв

Фото unsplash.com

Кабінет міністрів України розробив концепцію реформування оплати праці держслужбовців для підвищення конкурентоспроможності державних місць.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

"Концепцію реформування системи оплати праці державних службовців розроблено з метою зміни системи і підходів до регулювання оплати праці у сфері державної служби для підвищення конкурентоспроможності заробітної плати на посадах державної служби, підвищення її прозорості, передбачуваності та справедливості, приведення урядового регулювання оплати праці у відповідність до міжнародних стандартів, зокрема тих, які визначено OECP/SIGMA", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нова модель оплати праці передбачає єдиний підхід до нарахування заробітної плати, шляхом посилення її фінансової частини (не менше 70%) і зменшення змінної складової (не більше 30%).

Рівень зарплати встановлюватиметься відповідно до класифікації посад, виходячи з цінності посади, обсягу, складності роботи та рівня відповідальності. Це позбавить необхідності поділу державних органів. У державних органах відновлять "справедливий і прозорий" розподіл фондів оплати праці.

Таким чином, уряд хоче підвищити престиж держслужби та залучити досвідчених фахівців, а також підвищити ефективність держслужбовців, знизити корупційні ризики під час комунікації з громадянами і бізнесом, стимулювати ініціативу до підготовки та реалізації реформ, спрямованих на підвищення рівня життя тощо.

29 квітня уряд обмежив до 47 тисяч зарплати керівникам виконавчих органів та членам наглядових рад держкомпаній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: