fbpx
Сьогодні
23:13 27 Тра 2020

ДБР викликало Порошенка одразу на два допити: за якими справами

Фото Reuters

Експрезидента України Петра Порошенка викликали в Державне бюро розслідувань для допиту.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

У повідомленні зазначено, що у зв'язку з неявкою у вівторок, 26 травня Порошенко повторно викликається у ДБР для допиту в якості свідка об 11 годині в п'ятницю, 29 травня за адресою: вул. Симона Петлюри, буд. 15, каб. 510.

Експрезидент викликається у кримінальному провадженні, "в якому досліджуються обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається із 43 картин всесвітньо відомих художників".

Крім цього, Порошенко викликається о 12 годині цього ж дня для допиту в якості свідка в кримінальному провадженні "за фактом можливого незаконного використання спеціальних технічних засобів отримання інформації, що може заподіяти істотної шкоди державним інтересам".

У першій справі також на допит викликали дружину Порошенка Марину.

Друга справа стосується записів розмов Порошенка і Байдена, які оприлюднив позафракційний народний депутат Андрій Деркач. Він стверджує, що записи він отримав від неназваних "журналістів-розслідувачів", які розповіли, що Порошенко сам записував свої розмови з Байденом.

Деркач передав ці записи в Офіс генпрокурора як начебто доказ «зовнішнього управління» Україною.

У Байдена ці записи назвали "діркою від бублика" від Росії, а в Порошенка — "спецоперацією п'ятої колони Кремля".

Через ці плівки Офіс генпрокурора порушив проти Порошенка справу про держзраду, а Держбюро розслідувань — справу щодо можливого незаконного запису розмов Порошенка й Байдена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: