fbpx
Сьогодні
10:24 25 Тра 2020

Шмигаль розповів, як будуть збільшувати кількість тестів на COVID-19 до 50 тис. на добу

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що в разі потреби в Україні можуть збільшити кількість тестів на коронавірус до 40-50 тис. на добу, використовуючи метод пулінгу.

"Сьогодні ми дійшли до межі понад 9 тис. тестів на добу. Далі ми рухатимемося методом пулінгу – об'єднання чотирьох-п'яти тестів одночасно в одній пробірці, а якщо пробірка показує позитивний результат, тоді ці п'ять тестів розглядатимуться індивідуально", – сказав Денис Шмигаль в інтерв'ю "Інтерфаксу".

За словами прем'єра, це дасть змогу в разі потреби в 4-5 разів збільшити тестування, і за нинішнього рівня лабораторного устаткування робити до 40-50 тис. тестів на добу.

Крім того, він наголосив, що наразі з тестами в країні проблем немає.

"При зростанні тестувань кількість хворих залишається стабільною, а кількість одужалих або близька до кількості захворілих, або перевищує. Ми чекаємо того часу, коли ми пройдемо пік і почнемо знижуватися. Тоді буде повноцінний вихід із карантинного режиму. З такою пандемією світ не стикався, тому ми постійно перебуваємо у стресовому експерименті", – додав він.

Шмигаль наголосив, що країна в карантин заходила плавно, тому й вихід із нього має бути теж плавним, враховуючи те, що епідемія нікуди не поділася.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я має намір збільшити кількість ПЛР-тестувань на коронавірус, проводити їх у лабораторіях ВІЛ-центрів і Держпродспоживслужби.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: