fbpx
Сьогодні
17:09 25 Тра 2020

На Київщині поліцейські зґвалтували жінку: відділок поліції розформували

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали оперуповноваженого та начальника одного з секторів Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції за фактом зґвалтування та побиття.

Про це повідомила пресслужба відомства.

За попередньою інформацією, в ніч з 23 на 24 травня оперуповноважений у своєму кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали як свідка, – вдягав протигаз, застосовував кайданки та стріляв з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Поліцейські також побили чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, вони ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носу.

Наразі слідчі готують повідомлення про підозру поліцейським та вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без застави.

Досудове розслідування здійснюється за фактами зґвалтування (ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України), катування (ст. 127 Кримінального кодексу України) та перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

дбр

Внутрішня безпека Нацполіції вже затримала двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції за підозрою в зґвалтуванні жінки, їхній підрозділ розформовано, передає пресслужба Нацполіції.

Дівчина, 1994 року народження, повідомила у поліцію про побиття та зґвалтування поліцейськими.

Співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції після перевірки підтвердили причетність поліцейських.

Цих двох поліцейських затримали, вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Розпочато кримінальне провадження за ст. 152 КК.

У зв'язку з цим, голова Національної поліції України Ігор Клименко звільнив їх, відсторонив від виконання службових обов'язків керівництво відділу та прийняв рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу Кагарлицького ВП.

На Київщині поліцейські зґвалтували жінку

На Київщині поліцейські зґвалтували жінку

На Київщині поліцейські зґвалтували жінку

Начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов емоційно відреагував на резонансне зґвалтування та катування жінки поліцейськими в Кагарлику.

Про це начальник Головного управління Нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов написав у Facebook.

Начальник поліції Київщини також підкреслив, що поліцейські і до цього резонансного випадку мали плями на репутації. Так, один з чоловіків уже був "на виході" і мав дисциплінарне стягнення – неповна посадова відповідальність.

"Два "виродки", які за свою службу у правоохоронних органах нічого суттєвого не зробили, не розкрили жодного резонансного злочину та не затримали жодного небезпечного злочинця", – схарактеризував Нєбитов підозрюваних.

Зрештою очільник поліції Київщини наголосив, що цих чоловіків потрібно відмежовувати від Національної поліції України.

Про сумне та огидне.Двоє працівників поліції познущалися над чоловіком та жінкою прямо в поліцейському відділенні….

Posted by Андрій Нєбитов on Monday, May 25, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: