fbpx
Сьогодні
11:14 25 Тра 2020

МОЗ до кінця тижня завершить процедури, щоб "Медзакупівлі" могли проводити тенедери і закуповувати ліки

Міністерство охорони здоров'я до кінця тижня завершить бюрократичні процедури, після чого ДП "Медичні закупівлі України" зможе розпочати процедури закупівель лікарських засобів.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час прес-брифінгу.

"Щодо закупівель: спочатку визначається перелік лікарських засобів, які необхідно закупити, зібравши заявки в регіонах за кількістю і необхідністю закупівель. На жаль, до 30 березня ці заявки щодо потреби у 2020 році не збиралися. Після збору заявок було ухвалено рішення уряду, яким затвердили перелік лікзасобів.

Крім цього, є ще деякі бюрократичні процедури, необхідні та встановлені законодавством. Усі вони на стадії завершення, цього тижня будуть пройдені, і ДП "МЗУ" розпочне всі тендерні процедури".

"Щодо забезпеченості в 2020 році лікзасобами наших пацієнтів, то всі вони забезпечені. Наразі ми отримуємо поставки за кошти 2018 і 2019 років, які відразу розподіляються в регіони. Щодо лікзасобів, яких восени буде недостатньо, є домовленість про постачання з міжнародними партнерами. Стосовно закупівель коштами 2020 року – частину лікзасобів ми отримаємо в 2020-му, частину – в 2021 році", – додав Степанов.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: