fbpx
Сьогодні
12:52 25 Тра 2020

Кличко розповів, які послаблення карантину будуть в Києві з 1 червня

Із 1 червня в Києві планують розпочати наступний етап послаблення обмежувальних заходів.

Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн брифінгу.

«Із першого червня, за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій міста, ми плануємо відкрити дитячі садочки, спортивні комплекси та зали, фітнес-центри (окрім басейнів), дитячо-юнацькі спортивні школи, пляжі і зони відпочинку біля водойм.

Також із 1 червня будуть зняті обмеження на відвідування міських кладовищ. Відновлять роботу заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників та абітурієнтів».

Мер столиці нагадав що з 23 травня столиця розпочала другий етап послаблення обмежень.

Відкрилися магазини площею до 1000 квадратних метрів. Відновив роботу у звичайному режимі наземний громадський транспорт.

За його словами, увесь рухомий склад обов'язково проходить дезiнфекцiю. У транспорті обов'язковий масковий режим – як для водiïв i кондукторiв, так i для пасажирiв.

Кличко підкреслив, що маска також обов'язкова для відвідувачів ринків: зокрема, промислових та сільськогосподарських ярмарків, що сьогодні розпочали працювати в столиці.

Також сьогодні в місті відкрили спортивні та дитячі майданчики у парках і скверах та на прибудинкових територіях.

"Я хочу звернутися до всіх: ми розпочали другий етап послаблення обмежень у столиці. І дуже важливо, наскільки кияни будуть дотримуватися правил безпеки. Наскільки свідомо будуть ставитися до ситуації. Бо коли відкрили стільки місць публічного користування – важливо не допустити сплеску вірусу… Громадським транспортом користуйтеся тільки за нагальної потреби і з дотриманням всіх правил безпеки!", – сказав Кличко.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: