fbpx
Сьогодні
12:12 25 Тра 2020

Денис Шмигаль розповів про "чайний кабінет" з віцепрем'єрами

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль щодня зранку збирає у своєму кабінеті віцепрем'єрів, де вони обговорюють нагальні питання та п'ють чай.

Про це пише "УП" з посилання на інтерв'ю з членами Кабміну.

Щодня о 8.30 ранку у себе в кабінеті Шмигаль за невеликим круглим столом збирає Вадима Пристайка (віцепрем'єр з питань євроінтеграції) , Михайла Федорова (віцепрем'єр з питань цифрової трансформації) і Олексія Резнікова (віцепрем'єр з питань тимчасово окупованих територій)  пити чай, цю церемонію в уряді жартома називають "чайним кабінетом".

Один із членів "чайного кабінету": "Це така щоденна "планірка". Він питає, що там у нас, що в міністерствах, які ми куруємо, які новини, плани. А ми маємо змогу оперативно вирішити якісь питання, які потребують його уваги".

За словами іншого віцепрем'єра, все "виглядає дуже цивільно, як на Заході".

Сам Шмигаль розповів, що приніс цю практику зі Львова.

Шмигаль: "Це з мого попереднього досвіду роботи у Львівській ОДА. Я коли туди прийшов у 2009 році керівником департаменту економіки, у мене там було шість заступників. Досвідчені старші люди, і у них була традиція: завжди о 8.45 пити чай по черзі в кабінеті у кожного. Це виходила дуже класна координація. Коли ти викликаєш заступника на нараду – це одна справа, а коли всі зранку зійшлися, то це дозволяє відчувати одне одного і дає хороший командний результат".

Прем'єр наголошує на важливості віцепрем'єрів у його уряді. Він воліє, щоб його віцепрем'єри займались куруванням міністерств і були проміжною ланкою між прем'єром і міністрами.

Шмигаль пояснює повернення до такої схеми роботи тим, що він не може сам керувати усім урядом і він буде делегувати певні повноваження.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: