fbpx
Сьогодні
22:27 24 Тра 2020

Вбивство Давиденка: ЗМІ розповіли про ворогів нардепа

Основною версією смерті народного депутата України Валерія Давиденка, яку розглядає слідство, є доведення до самогубства.

Про це "Апострофу" повідомило джерело в правоохоронних органах.

Серед двох інших версій – убивство, інсценоване під суїцид, та самогубство.

Про доведення до самогубства, за даними джерела, може свідчити, зокрема, відеозапис, що вівся в офісі нардепа.

"Можна бачити, як він ходить офісом, заходить у санвузол і звідти більше не виходить. Далі з'являється прибиральниця, яка й викликала правоохоронців", – розповіло джерело в правоохоронних органах.

Водночас знайомі та друзі політика відкидають можливість його самогубства.

"Він не з тих, хто через емоційні чи інші причини піде й застрелиться. Він боєць, звик усе життя долати труднощі, він не здається перед діловими або політичними проблемами й точно не накладе на себе руки з цієї причини.

У нього прекрасна сім'я, розумна і красива дружина, з якою у них були чудові стосунки, і дві улюблені доньки-красуні. Він щасливий батько та чоловік, успішний бізнесмен та політик, самогубство – це точно не про нього", – сказала виданню особа, що особисто знала нардепа.

У правоохоронних органах також повідомили, що за день до смерті в Давиденка була якась важлива зустріч, після якої він вимкнув телефон і далі залишався без зв'язку. Крім того, сам телефон поки що не знайшли.

"Взагалі телефон у цій ситуації може прояснити багато деталей, але його поки не виявили. Є порожня пляшка з-під алкогольного напою, але говорити про те, хто й коли її випив, і чи був нардеп у стані алкогольного сп'яніння на момент смерті, ще рано", – зазначив співрозмовник.

Нардеп міг вести складні переговори, йому могли загрожувати й тиснути, зокрема використовуючи погрози йому або сім'ї, підозрює слідство.

Один із знайомих нардепа не вірить, що це могло підштовхнути чоловіка до смерті. "Він точно не з тих, хто накладе на себе руки від страху перед кимось. Він легко міг виїхати або вивезти сім'ю, якщо були погрози, у нього було достатньо можливостей або зв'язків для захисту від ворогів", – вважає він.

Джерело додало, що справи в політика останнім часом "йшли досить непогано, точно не так, щоб накласти на себе руки".

Він також кілька разів підкреслив, що в Давиденка прекрасна сім'я і "йому точно в цьому житті є за що боротися".

Втім, і джерело в правоохоронних органах, і знайомі нардепа підтверджують наявність у нього серйозних конфліктів, які теоретично могли призвести до трагедії.

"У нього багато ворогів. Наприклад, усім відомий бізнесмен із оточення Януковича Сергій Курченко. Деталі їхніх бізнес-суперечок поки не відомі, але ми знаємо, як ведуть справи такого типу бізнесмени", – сказав один зі співрозмовників.

"У справі можуть з'явитися дуже підозрілі особи, цілком можливо, що могли надходити погрози, які б могли довести нардепа до самогубства", – додав він.

Раніше радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк у своєму Facebook повідомив, що попередня версія смерті депутата Давиденка – самогубство.

Нагадаємо, що Давиденко був застрелений з власного пістолета.

Як повідомлялося, що нардеп групи "Довіра" Валерій Давиденко був знайдений застреленим у своєму офісі.

Довідка

Валерій Давиденко з травня 2013 року по березень 2014 року був заступником міністра аграрної політики і продовольства України.

На дострокових парламентських виборах 2014 року пройшов до Ради за одномандатним виборчим округом №208 від ВО "Заступ", набравши 38.86% голосів виборців.

У 2019 його обрали до Верховної Ради IX скликання як безпартійного самовисуванця по 208 округу (Чернігівська область).

З 6 грудня 2019 року він був членом депутатської групи "Довіра", до того – позафракційним. Також був членом Комітету з питань економічного розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: