fbpx
Сьогодні
22:09 24 Тра 2020

Уряд Чехії заборонив пускати заробітчан без довідки про тест на COVID-19

Фото Freepik

Уряд Чехії вимагає від іноземців для в'їзду до країни довідку про негативний тест на коронавірус COVID-19.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відповідну норму містить постанова уряду про закінчення надзвичайного стану в країні.

Зокрема, стосовно іноземців, в тому числі громадян України, документ передбачає, що при перетині кордону, крім чинної візи, потрібно обов'язково мати з собою довідку про негативний тест на COVID-19 видану не раніше як за чотири дні перед в'їздом до Чехії.

У довідці повинна бути вказана інформація про медичний заклад, який провів тестування, що в разі потреби дає можливість перевірити чи уточнити зазначені дані. Іноземці з такою довідкою звільняються від карантину.

Вимога мати з собою довідку про негативний тест на COVID-19 стосується в тому числі іноземців з правом постійного чи довготривалого проживання в Чехії. В разі, якщо іноземний громадянин з правом постійного чи довготривалого проживання дістався до Чехії літаком без довідки про негативний тест на COVID-19, йому потрібно буде пройти двотижневий карантин. При цьому дата прибуття до Чехії реєструється, що дає можливість відповідним органам перевірити виконання цієї вимоги.

Довідку про негативний тест на COVID-19 іноземець забезпечує і сплачує сам. На сайті міністерства внутрішніх справ Чехїі оприлюднений зразок довідки про негативний тест на COVID-19 чеською, англійсько, а також українською мовами.

Заборона на в'їзд до Чехії без довідки про негативний тест на COVID-19 не стосується тих іноземців, які перетинають територію країни транзитом і можуть це засвідчити документально, наприклад, підтвердженням про проживання, навчання чи роботу в іншій країні.

З урахуванням ситуації навколо епідемії COVID-19 правила перетину кордону до Чехії для іноземців можуть змінюватися.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: