fbpx
Сьогодні
10:54 24 Тра 2020

Україна ввела мита на сірники з РФ і Білорусі та труби з Китаю

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ввела антидемпінгові мита: 51,52% на сталеві безшовні гарячодеформовані труби з Китаю, на сірники з Росії – 45,79% і з Білорусі – 21,32%.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Відзначається, що комісія розглянула питання захисту українських товаровиробників від недобросовісного імпорту. В результаті узгоджені остаточні і попередні обмежувальні заходи щодо імпорту конкретних груп товарів в Україні.

На сьогодні визначено наступні ставки антидемпінгового мита:

  • остаточно ухвалено 51,52% мито на імпорт сталевих безшовних гарячо-деформованих труб, походженням з Китайської Народної Республіки. Тільки для двох груп компаній встановлюється 0% мита на окремі вузькі товарні групи, які або взагалі не виробляються в Україні або ж мають дуже незначні обсяги виробництва;
  • попередньо визначено 18% мито на імпорт полімерних матеріалів незалежно від країни походження та експорту;
  • встановлено попереднє антидемпінгове мито в розмірі 19,75% на імпорт в Україну сталевих кріплень походженням з КНР.

За результатами проведення антидемпінгового розслідування імпорту в Україну сірників походженням з території Республіки Білорусь і Російської Федерації встановлено антидемпінгове мито для Білорусі в розмірі 21,32%, для РФ в розмірі 45,79%.

Крім того, продовжено дію антидемпінгового мита в розмірі 123% на імпорт в Україну виробів, виготовлених з чорних металів без електричної ізоляції (за винятком виробів з корозійностійкої (нержавіючої) сталі та виробів для цивільної авіації), походженням з КНР у зв'язку із закінченням терміну їх застосування.

За результатами розгляду заяви про проведення спеціального розслідування імпорту в Україну зрізаних свіжих троянд незалежно від країни походження та експорту комісія вирішила почати розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: