fbpx
Сьогодні
17:54 24 Тра 2020

У США проти Коломойського розслідується справа про відмивання сотень мільйонів доларів

У США проти олігарха Ігоря Коломойського розслідується справа про відмивання сотень мільйонів доларів.

Про це пише НВ.

Розслідування проти ексвласників Приватбанку Коломойського і Боголюбова в США загрожує олігархам серйозними проблемами.

Як стало відомо у вівторок, 19 травня, федеральна колегія присяжних США розслідує справу проти олігарха Ігоря Коломойського. Йдеться про звинувачення у відмиванні сотень мільйонів доларів.

Про це американському виданню BuzzFeed News повідомили два джерела, згідно з якими під час розслідування вдалося відстежити переказ грошей з українського ПриватБанку в США через безліч офшорних компаній. Далі, за версією слідства, на ці гроші купувалася нерухомість у США, зокрема розкішний готель на 484 номери в Клівленді з видом на озеро і, за декілька кварталів, 21-поверхова офісна вежа зі склепінчастими стелями і фресками.

BuzzFeed News відзначає, що розслідування українських регуляторів (національний банк України) виявило дефіцит в $5,5 млрд в бухгалтерських книгах ПриватБанку. Дефіцит утворився коли основними акціонерами були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Сам Коломойський заявив журналістам BuzzFeed News, що нічого не знає про розслідування і будь-який брак коштів у ПриватБанку, в якому його звинувачують регулятори, «створений навмисно, щоб експропріювати банк, мою приватну власність».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: