fbpx
Сьогодні
10:40 24 Тра 2020

У Порошенка запропонували Раді розслідувати спроби підірвати відносини із США

Партія "Європейська солідарність" запропонувала створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію для розслідування спроб підірвати українсько-американське партнерство і повернути Україну в сферу впливу країни-агресора.

Про це сказав співголова фракції "ЄС" Артур Герасимов в ефірі "Прямого."

"За п'ять років Петру Порошенку і українському народу вдалося відновити армію, створити потужну міжнародну коаліцію на підтримку України. Санкції були результатом титанічної роботи Порошенка і його дипломатичної команди. І в критичні моменти, коли скарбниця була порожня, ми отримали гроші від міжнародних стратегічних партнерів як допомогу", – заявив Герасимов.

Він вважає, що зараз все це руйнується, і останнім прикладом торпедування відносин з ключовим міжнародним союзником України стали оприлюднені цього тижня "плівки Деркача" з розмовами Порошенка і Байдена.

"Це не просто так з'явилося зараз, тому що зараз в США триває обговорення надання подальшої військової допомоги Україні на наступний термін. Наші вороги розуміють: треба зламати двопартійну підтримку, адже коли питання ставилося про допомогу Україні, про протидію Кремлю, республіканці і демократи сідали за один стіл і ухвалювали рішення на користь України. Зараз намагаються всіляко цю підтримку зламати", – додав Герасимов.

Тому, вважає він, і необхідна парламентська слідча комісія.

"У Верховній Раді "Європейська солідарність" ініціюватиме створення тимчасової слідчої комісії, яка буде займатися розслідуванням спроби підірвати українсько-американське стратегічне партнерство, спроб послабити міжнародну підтримку Україні, спроб завдати шкоду її обороноздатності і сприяти поверненню в сферу впливу Росії як країни-агресора" , – наголосив народний депутат.

Герасимов також наголосив, що "плівкм Деркача" – це "пшик" і за кордоном обговорюють не так їх зміст, як реакцію української влади на цю історію.

Нагадаємо, Комітет США хоче отримати дані про роботу сина Джо Байдена в Україні.

Раніше Офіс генпрокурора вніс до ЄРДР інформацію за статтею про держзраду і зловживання владою за заявою нардепа України Андрія Деркача, який напередодні оприлюднив аудіоматеріали, що можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка.

Повідомлялося, що на цих записах Порошенко "хвалився" Байдену, що вдвічі підняв ціни на комунальні послуги для українців.

Також у Байдена прокоментували "плівки Деркача".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: