fbpx
Сьогодні
16:02 24 Тра 2020

У Кабміні з 1 жовтня хочуть підняти ціну на електрику для населення

Незважаючи на обіцянку прем'єр-міністра Дениса Шмигаль не підвищувати тарифи на електрику в цьому році, судячи з усього, подорожчання платіжки українцям не уникнути. Причому це може статися вже 1 жовтня.

Цю інформацію підтверджує презентація меморандуму про скорочення "зеленого" тарифу, яку підготувало Міненергетики, передає Страна.

Так, згідно з планами міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, з жовтня 2020 року буде збільшено ціна за перші 100 кВт-година – з 0,9 до 1,68 грн.

Тобто чиновники пропонують скасувати пільгову ціну для населення і підвищити тариф більш ніж в півтора рази.

За розрахунками міністерства, дане рішення дозволить державі заощадити 3,1 млрд грн. Причому тільки за один календарний рік бюджет може поповнитися на 11,6 млрд гривень.

Крім того, від реструктуризації "зелених" тарифів: СЕС – 15%, ВЕС – 7,5% (за календарний рік) держава може отримати 6,6 млрд грн.

Від обмеження введення СЕС в експлуатацію по "зеленими" тарифами з 1 липня 2020 року держава отримати 0,1 млрд грн. А від збільшення тарифу оператора системи передачі – 1,3 млрд грн за кожні 10 грн/МВтчас тарифу ОСП.

Як очікують в Міненергетики, загальний ефект зниження "зеленого" тарифу в порівнянні з минулим роком складе 27,5%.

Проте, як стверджують журналісти, презентацію вже бачив президент України Володимир Зеленський, проте затвердити він її не наважився.

Раніше в Укргідроенерго розповіли про стан дамб в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: