fbpx
Сьогодні
15:22 24 Тра 2020

На Майдані у Києві протестують проти політики Зеленського щодо Донбасу

Фото hromadske.ua

На Майдані Незалежності у Києві "Рух опору капітуляції" проводить акцію протесту проти політики президента Володимира Зеленського щодо вирішення війна на Донбасі. Зокрема учасники акції вимагають звільнити главу Офісу президента Андрія Єрмака.

Учасники акції вимагають від Зеленського "припинити політику капітуляції перед Росією", звільнити утримуваних майданівців, добровольців і волонтерів, відновити зближення України з ЄС та НАТО, звільнити главу Офісу президента Андрія Єрмака, перестати призначати на посади "кварталівців" та прихильників Януковича, повідомляє hromadske.ua.

акція #СтопРеванш

У протесті також беруть участь "Національний корпус", "Демократична свобода", політична партія "Свобода" та інші.

Ексміністр освіти Сергій Квіт, який є членом Стратегічної ради "Руху опору капітуляції", на питання, чи будуть такі акції триватимуть далі, відповів: "Ми не маємо на меті розхитувати ситуації. Тому що ми зараз у стані війни. Але ми повинні висловити свою точку зору".

У поліції  розповіли, що в акції беруть участі близько 1000 людей. Протест відбувається без правопорушень.

Аналогічні акції мають відбутися в 30 українських містах: Тернополі, Полтаві, Одесі, Львові, Луцьку, Чернігові тощо.

У пресрелізі-запрошенні Руху опору капітуляції наголошувалося:

"За лічені місяці Україна під керівництвом Зеленського перекреслила більшість здобутків Майдану. Під гаслами прагнення до миру команда Зеленського схиляє Україну до капітуляції у війні з Росією, під гаслами продовження проєвропейських реформ відбувається їх згортання та повернення старих корупційних схем часів Януковича. Українцям хакнули мізки на виборах, і кампанія з промивки мізків триває безперервно увесь цей час.

Що вдалося президенту зробити протягом року? Йому вдалося повернути українців із-закордону, але не завдяки успіхам України, а завдяки коронавірусу. Йому вдалося замінити все керівництво країни, але не на кращих, а на гірших. Йому вдалося зробити з української політики безперервне і скандальне шоу, яке стало ширмою посилення олігархічного впливу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: