fbpx
Сьогодні
20:51 24 Тра 2020

Кияни закликали КМДА та Кличка захистити пішохідну Контрактову

Фото: the-village.com.ua

Політики, активістки, громадські діячі та подолянки звернулися до КМДА та міського голови Віталія Кличка з вимогою подати якісну апеляцію на рішення суду щодо скасування режиму пішохідної зони на Контрактовій площі та вулиці Сагайдачного, а також якомога швидше розпочати й фіналізувати роботи з реконструкції цієї території.

Про це йдеться у відкритому листі до КМДА.

"Ми, кияни та жителі столиці, уважно стежимо за нинішнім станом змін на Подолі та вболіваємо за перспективи важливого міського проєкту з реконструкції Контрактової площі та вулиці П. Сагайдачного. Нас усіх сколихнула оприлюднена 22 травня новина щодо рішення Окружного адміністративного суду скасувати згадану пішохідну зону.
Ми з оптимізмом зустріли перші спроби Київської міської державної адміністрації в 2016-2017 роках здійснити комплексні зміни в місті, зокрема відкриття для пішоходів вулиць і площ Подолу.

Громадськість відстежувала усі заяви, презентації та обіцянки здійснити реконструкцію Контрактової площі та вулиці Сагайдачного. В 2015 році КМДА було проведено архітектурний конкурс, кияни підтримали його результати. Проєкт-переможець пропонує створення комфортного громадського простору та пішохідної зони на вулиці П. Сагайдачного та Контрактовій площі. Чимало з нас брали участь в обговореннях та консультаціях при розробці Концепції інтегрованого розвитку Подільського району Києва. Ми вірили та очікували на швидкі перебудови.

Інвестори та підприємці очікували, що Поділ стане окрасою Києва, а замість автомагістралі, на якій містяни та бізнес частіше власноруч облаштовували зони відпочинку та дозвілля, буде переосмислення та відповідна перебудова міського простору, місця для відпочинку і зустрічей, вуличні меблі, дерева і зона для прогулянок. Ми очікували, що уряд та місто ефективно оборонять і Гостинний двір, реставрують його та відкриють.

На жаль, ми бачимо втрату часу і мало дій з боку місцевих органів. Фінансування реконструкції Контрактової площі та вулиці П. Сагайдачного було виключено з Програми економічно-соціального розвитку міста Києва", – йдеться у листі.

Варто зазначити, що КМДА оскаржуватиме рішення Окружного адмінсуду Києва, який скасував розпорядження про пішохідну Контрактову площу та вулицю Сагайдачного у Києві.

Крім того, кияни записали відеозвернення до міської влади:

Як киянин, разом з потужною та багатогранною спільнотою однодумців, відреагували на неприємне рішення суду щодо…

Posted by Vlad Samoylenko on Sunday, May 24, 2020

Заявники розповідають, що 18 травня було прийняте рішення суду щодо скасування режиму пішохідної зони на Сагайдачного за позовом шести фізичних осіб, поданим 2017-го року.

Автори звернення також пропонують підписати відкритий лист Віталію Кличку, який містить низьку вимог щодо пішохідних Контрактової площі та вулиці Сагайдачного.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: