fbpx
Сьогодні
08:32 23 Тра 2020

Війна на Донбасі: 12 обстрілів, 1 поранений

За останню добу, 22 травня, на Донбасі збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення. За даними розвідки, 22 травня службовці ООС знищили двох російських окупантів та ще одного поранили.

Про це йдеться у добовому зведенні операції Об'єднаних сил.

Противник обстріляв українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід зафіксовані обстріли:

  • поблизу Богданівки ворог тричі обстрілював позиції Об'єднаних сил, використовуючи міномети 82-го калібру, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю, а також БпЛА для скидання пострілів ВОГ-17;
  • поруч з населеним пунктом Верхньоторецьке противник двічі вів вогонь із застосуванням 120 мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
  • неподалік Старогнатівки російські окупанти два рази порушили режим припинення вогню — з гранатометів різних систем, стрілецької зброї, а також залучили БпЛА для скидання пострілів ВОГ-17;
  • українських військових біля Чермалика, Водяного та Пісків ворог обстріляв з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ по оборонцях Новолуганського та Луганського збройні формування РФ вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

«Наші воїни рішуче застосовували чергові вогневі засоби. На свої нахабні дії загарбники отримали жорстку відповідь. Підрозділи Об'єднаних сил надійно утримують займані рубежі та готові негайно реагувати на будь-які провокації окупантів», — йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби, 23 травня, російські збройні формування активності не проявляли. За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: