fbpx
Сьогодні
13:49 23 Тра 2020

В Аргентині стався технічний дефолт

Аргентина в ніч на суботу, 23 травня 2020 року, опинилася в стані технічного дефолту після закінчення терміну виплати близько $500 млн як відсотків за трьома випусками державних облігацій

Це вже дев'ятий дефолт в аргентинській історії, передає DW.

Міністерство економіки 21 травня до 2 червня продовжило термін дії пропозиції про реструктуризацію зовнішнього боргу країни на $66 млрд. Окрім іншого, пропозиція передбачає списання близько двох третин виплат і трирічну відстрочку, тоді як кредитори готові лише на однорічний мораторій.

Влада південноамериканської країни продовжує вести з кредиторами переговори про реструктуризацію, підкреслив міністр економіки Мартін Гусман.

За його словами, "усі сторони за столом хочуть вирішити" ситуацію. Гусман пояснив пропозицію тим, що під час пандемії COVID-19 республіка не може направляти на купонні виплати за держоблігаціями 20 відсотків доходів державного бюджету.

Міжнародний валютний фонд раніше назвав "неприйнятним" боргове навантаження Аргентини.

Загальний борг країни станом на кінець 2019 року становив близько $323 млрд.

Раніше у ВООЗ повідомили, що Південна Америка стала новим епіцентром COVID-19.

Нині Бразилія займає третій рядок у списку країн, де виявлено високий показник заражень. У цій країні коронавірус знайшли у 314,7 тис. людей, з яких померли 20,2 тис. осіб.

У Перу кількість заражень перевищила 108 тис., а померли понад 3,1 тис. людей.

У Чилі зараження виявили у 61,8 тис. осіб, померли 630 осіб, в Еквадорі – у 35,8 тис. знайшли коронавірус, померли понад 3 тис. осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: