fbpx
Сьогодні
23:42 23 Тра 2020

У Росії дозволили голосувати на виборах електронною поштою

Сьогодні, 23 травня, президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон про можливості дистанційного голосування на виборах і референдумах всіх рівнів.

Текст документа опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Можливість електронного голосування, а також голосування по пошті, передбачають поправки до законопроекту про внесення змін до статей 37 і 38 Федерального закону "Про основні гарантії виборчих прав і права на участь у референдумі громадян Російської Федерації". Цей законопроект був прийнятий Держдумою 13 травня у другому і третьому читанні. 20 травня його схвалив також Рада Федерації.

Крім іншого, закон дозволяє використовувати портал держпослуг для збору підписів виборців і відкладати вибори губернаторів у разі введення режиму надзвичайної ситуації.

Як заявив в середині травня один з авторів поправок, член партії "Єдина Росія" Дмитро Вяткін, можливість дистанційного голосування не буде поширюватися на голосування щодо зміни Конституції РФ. За словами депутата, основною метою відповідних змін у виборчому законодавстві є захист здоров'я виборців в умовах пандемії коронавіруса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: