fbpx
Сьогодні
17:46 23 Тра 2020

У МОЗ пояснили, чи потрібно дітям у дитсадках носити маски

Міністр охорони здоров'я (МОЗ) Максим Степанов спростував інформацію про те, що дітям у дитсадках буде необхідно постійно носити маски.

Про це він заявив на брифінгу 23 травня, повідомляє МОЗ.

За його словами, інформація про те, що дітей у дитсадках примусять постійно перебувати у у масках не відповідає дійсності.

"Велике прохання читати документи, читати те що саме рекомендує МОЗ, і які правила ми встановлюємо для роботи наших садочків", – сказав Степанов.

Він зазначив, що перед початком роботи закладу усім працівникам вимірюватимуть температуру; дітям мірятимуть температуру перед входом у заклад; працівники і діти, температура яких буде вищою за 37,2 не допускаються у заклад; батьки, які приводять дитину у заклад, мають користуватися масками; заклади мають бути оснащені антисептиками і діти користуються ними виключно під наглядом вихователя.

У дитячих садках забороняється використання багаторазових рушників, використання м'яких іграшок, килимів з довгим ворсом, використання вуличного взуття в середині дитячого садка. Також забороняється проведення масових заходів за участі дітей більше ніж однієї групи та за участі глядачів.

"Дитячий садочок повинен мати п'ятиденний запас усіх необхідних засобів захисту та дезінфікуючих засобів. Навчати працівників правил правильного використання засобів захисту та організувати контроль виконання цих правил. Замінити тверде мило на рідке, а тканинні рушники – на паперові. Попередити батьків про особливі умови роботи закладу. Регулярно прибирати приміщення з дезінфікуючими засобами, регулярно провітрювати приміщення, тимчасово відсторонити від роботи осіб з групи ризику", – сказав Степанов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: