fbpx
Сьогодні
12:48 23 Тра 2020

Послаблення карантину: як працюватиме метро у Києві

Фото КМДА

Пасажирів допускатимуть у громадський транспорт столиці за наявності захисної маски. Кожні три години у салонах транспортних засобів мають проводити дезінфекцію.

Наземний громадський транспорт столиці відновлює свою роботу із 12:00 23 травня, метрополітен – із 25 травня, повідомляє прес-служба КМДА.

🚇 Як працюватиме метро

  • Вагони метрополітену мають дезінфікувати під час заходу поїздів у електродепо та на пункти технічного обслуговування
  • Так само дезінфекційні заходи кожні три години повинні здійснюватися на зупинках, у приміщеннях станцій для пасажирів, на платформах, у вестибюлях та приміщеннях станцій метрополітену (обов'язково – перед відкриттям станцій метро)
  • У метрополітені мають забезпечити санітарний контроль пасажирів на вході до приміщень станцій. У разі виявлення візуальних ознак гострого респіраторного захворювання – мають проводити температурний скринінг
  • Не повинні допускати у метро пасажирів із температурою тіла вище 37,2 або з ознаками інфекційного захворювання
  • У підземці також мають забезпечити санітарні відстані не менше ніж 1,5 метри між пасажирами у чергах до кас та терміналів самообслуговування, на платформах та у вестибюлях станцій
  • У разі скупчення пасажирів – обмежуватимуть кількість пасажирів на станціях метрополітену (повне або часткове закриття на вхід) із метою дотримання санітарних відстаней

київ метро карантин

київ метро карантин

Також у транспорті мають інформувати пасажирів щодо встановлених протиепідемічних обмежень.

Водії, машиністи, кондуктори, контролери, інший персонал повинні забезпечити засобами індивідуального захисту. Окрім того, мають контролювати стан їхнього здоров'я. До роботи не повинні допускати осіб із ознаками респіраторного інфекційного захворювання та осіб, які потребують самоізоляції.

Зазначається, що столичний метрополітен провів необхідні роботи для відновлення пасажирських перевезень.

київ метро карантин

київ метро карантин

Зокрема:

  • кожен потяг проходить дезінфекцію перед кожним рейсом зі значним запасом дії антисептичної речовини
  • усі пасажирські зони дезінфікуються у посиленому режимі (ручки дверей, касові вікна, турнікети, поручні ескалаторів, вестибюлі та платформи станцій)
  • працівники забезпечені засобами індивідуального захисту для роботи з пасажиропотоком
  • розміщено інформаційні матеріали щодо обов'язкового маскового режиму
  • вестибюлі та платформи станцій промарковано для дотримання соціальної дистанції

київ метро карантин

Окрім того, на інформаційних панелях розміщено важливі дані щодо необхідності звернутися до лікаря за перших симптомів респіраторного захворювання, «гігієни кашлю», соціальної дистанції, маскового режиму, важливості використання рукавичок, миття рук після поїздок та уникнення доторків до обличчя.

Влада столиці та метрополітен закликають пасажирів після відновлення роботи підземки користуватися транспортом за нагальної необхідності.

Поліція у метрополітені готова до здійснення контролю за дотриманням правил.

Інфраструктура підприємства має можливості регулювання пасажиропотоку за необхідності.

київ метро карантин

Нагадаємо, що після відновлення роботи київського метрополітену пасажири зможуть користуватимуться ним виключно електронним квитком. Жетонів більше не буде.

Про це повідомили у пресслужбі підземки.

Сплачувати за проїзд на турнікетах можна буде:

  • Kyiv Smart Card;
  • Карткою метро (до 31.03.2021);
  • Безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи на жовтих турнікетах;
  • Мобільними додатками Google Pay та Apple Pay;
  • Мобільним додатком Kyiv Smart Сard;
  • Разовим квитком з QR-кодом (паперовим або електронним, який можна згенерувати у додатку).

Упродовж місяця з дати відновлення роботи пасажири ще зможуть використати раніше придбані жетони зеленого кольору, однак у касах їх вже не продають.

Пасажири пільгових категорій столиці для проходу в метро мають використовувати Картку киянина. Загальнодержавні пільгові категорії пред'являють оригінал відповідного посвідчення.

До вiдновлення роботи метрополiтену е-квиток можна купити у Т-кiосках, яких у столиці понад 300. Вони розташованi здебiльшого на зупинках громадського транспорту.

У наземному громадському транспорті також оплата здійснюватиметься за допомогою Kyiv Smart Card, разового квитка з QR-кодом (паперового або електронного) або безконтактної банківської картки будь-якої платіжної системи. Проте до 1 липня у пасажирів залишатиметься можливість придбати квиток на проїзд безпосередньо у кондуктора в трамваї, тролейбусі чи автобусі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: