fbpx
Сьогодні
19:12 23 Тра 2020

Голова транспортного комітету в Раді блокує "Велике будівництво" Зеленського, – ЗМІ

Парламентський комітет з питань транспорту та інфраструктури перетворюється на одного з ключових союзників Араіка Амірханяна, власника цілого ряду "тролінгових" компаній, які блокують дорожнє будівництво через вал необґрунтованих скарг.

Про це пише Znaj.ua.

"До переліку компаній та громадських організацій, які публічно або негласно підтримують диверсійну роботу скандального Араіка Амірханяна і його компаній, можна сміливо додати Комітет ВР з питань транспорту та інфраструктури", – йдеться в публікації.

Автор статті пише про лист, який глава комітету Юрій Кісєль в кінці квітня направив на адресу прем'єр-міністра, міністрів економіки та інфраструктури, главі АМКУ та ряду інших чиновників. У документі він зажадав доопрацювати важливі для галузі Методологічні рекомендації з проведення закупівель у дорожній галузі, а також врахувати ряд поправок.

Як зазначається, інтерес Кісєля до тематики дорожнього будівництва загалом і до методрекомендацій, над якими працював "Укравтодор", зокрема – явище досить незвичне. Справа в тому, що раніше упродовж майже 9 місяців комітет майже не займався цією тематикою.

Методрекомендації, про які йде мова, покликані впорядкувати практики тендерних закупівель у дорожньому будівництві. У розробці документу брали участь найбільші гравці ринку і "Укравтодор", в результаті проєкт вийшов відповідним всім міжнародним нормам.

ЗМІ багато разів зазначали, що в групі, яка критикує рекомендації, зібралися переважно прихильники скандального "тендерного троля" Араіка Амірханяна, підприємства якого з початку року заблокували тендерів майже на 10 млрд. грн. Сам Амірханян недавно кілька разів вривався до будівлі "Укравтодору" з озброєними охоронцями.

Результат співпраці Кісєля з "тендерним тролем" вже видно: Араік Амірханян їздить по обласних філіях Укравтодору і козиряє там своїми зв'язками у транспортному комітеті парламенту, розповідаючи, що "у нього в транспортному комітеті все схвачено завдяки Юрію Кісєлю", пише видання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: