fbpx
Сьогодні
10:27 23 Тра 2020

Для виборів в ОРДЛО російські війська повинні бути виведені у серпні, – Резніков

Фото Reuters

Проведення місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу одночасно з усіма регіонами України в жовтні можливе тільки за умови, що до кінця літа звідти будуть повністю виведені російські війська і терористи.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Відповідно до Конституції України в третю неділю жовтня проходять чергові місцеві вибори. Передвиборна кампанія починається в серпні. Якщо ми сьогодні даємо сигнал світовій спільноті, нашим партнерам, що ми дійсно налаштовані на встановлення миру на українській землі і відновлення територіальної цілісності, ми говоримо, що готові проводити вибори, зокрема і в ОРДЛО. За умови виконання Мінських угод, насамперед в частині умов безпеки. Це означає виведення російських військ з території України, а також роззброєння всіх незаконних бандформувань і встановлення контролю над кордоном з Росією", – сказав чиновник.

За словами Резнікова, відповідно до Копенгагенських стандартів і українського законодавства, вже в серпні потрібно створити належні умови безпеки в регіоні згідно з мінським домовленостям, що повинна підтвердити оціночна місія ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: