fbpx
Сьогодні
Промо 11:13 22 Тра 2020

Завжди бути в масці? – нові реалії

Те, що коронавірус надовго, вже зрозуміло навіть відчайдушним оптимістам. Нам всім потрібно вчитися жити в нових реаліях. І одна з них – захисна маска, яку доводиться постійно носити в громадських місцях. Про скасування масочного режиму зараз говорять дуже обережно і то, в довгостроковій перспективі.

Українцям дозволять перебувати в магазинах, кафе, перукарнях без захисту тільки за умови, що кількість випадків зараження COVID-19 буде знижена. Можливо, це станеться і до кінця літа, але, судячи тому, що директор ВООЗ закликав Європу готуватися до другої хвилі вірусу восени, захисна маска, швидше за все, стане постійним атрибутом і своєрідним пропуском в громадський транспорт, торгові центри, ресторани. Існує безліч думок, щодо доцільності носіння такого аксесуару, але все ж він необхідний.

Бутафорія або захист?

Для того, щоб захисна маска була ефективна, потрібно дотримуватися простих правил її використання. Так, більшість присутніх зараз у продажу одноразових і багаторазових виробів, не можуть захистити від інфікування, але здатні знизити вірусне навантаження. Так як ВООЗ прогнозує і другу хвилю епідемії, логічно запастися витратними матеріалами вже сьогодні, вибравши стильні, які щільно прилягають до обличчя аксесуари з м'якою, дихаючої, приємною на дотик тканини на сайті Makeup.com.ua.

маски

Багато людей працюють в масках по кілька годин і через це відчувають сильний дискомфорт. Ось декілька порад від канадських фахівців, які розробили просте керівництво, що допомагає уникнути серйозних пошкоджень шкіри при носінні маски:

  • змастите шкіру (вуха, ніс, лоб) зволожуючим кремом за 2 години до використання захисного аксесуара – шкіра повинна увібрати склад і бути сухою;
  • спеціальні герметики для шкіри захищають найуразливіші місця від тертя, вони створюють дуже міцний, ультратонкий бар'єр;
  • лайфхак – можна носити маску з додатковим елементом (в мережі є мануали по його виготовленню), на якому фіксуються заушники, це дозволяє мінімізувати їх контакт з шкірою;
  • сильний дискомфорт говорить про те, що захисна маска підібрана неправильно або у людини чутлива шкіра – в цьому випадку варто використовувати накладки з м'якої тканини.

Багато виробників врахували побажання споживачів і випускають вироби в різних розмірах. І це дуже правильно, адже поки вірус не вдається контролювати, громадянам доведеться часто використовувати спеціальний захист під час відвідування громадських місць.

Суспільство усвідомлених людей

Українці швидко звикли до носіння масок. Тепер під час сезонних епідемій вже нікого не здивує людина, що використовує такий аксесуар для захисту. Люди, які страждають алергією, будуть краще захищені, так як більше не потрібно соромитися незвичайного зовнішнього вигляду.

На вулицях ми бачимо моделі різних кольорів і конфігурацій: з вишивками, цікавими принтами, малюнками. Багаторазові вироби вигідні в покупці, так як їх можна прати і прасувати. Суспільство усвідомлених людей вибирає захист себе, своєї сім'ї і оточуючих. Не хворійте!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: