fbpx
Сьогодні
11:31 22 Тра 2020

У перший рік Зеленського РНБО стали скликати майже вдвічі рідше

У перший рік роботи Президента Володимир Зеленського відбулося майже вдвічі менше засідань Ради національної безпеки і оборони, ніж при попередній владі.

Такі інформацію Комітет виборців України отримав у відповідь на інформаційний запит.

Всього за період із 20 травня 2019 р. по 7 травня 2020 р. відбулося 9 засідань РНБО. Для порівняння: у перший рік президентства Порошенка (із 7 червня 2014 року по 7 червня 2015 року) відбулося 15 засідань РНБО.

Серед іншого Зеленський скликав засідання РНБО щодо ситуації із коронавірусом, у зв'язку із загостренням ситуації в Донецькій, Луганській областях, через проблеми вугільної галузі та напередодні зустрічі в Нормандському форматі у Парижі.

«При президенті Зеленському роль РНБО фактично нівелювалася. Головним центром прийняття рішень є Офіс Президента, а інструменти Ради національної безпеки і оборони використовуються не надто часто, про що свідчить доволі низька кількість проведених засідань. Більше того, поява в РНБО, хоч і на посадах радників, таких осіб як Сергій Сивохо взагалі поставила під сумнів компетентність і фаховість цієї інституції», – заявив голова КВУ Олексій Кошель.

«Порівнюючи частоту засідань РНБО, варто розуміти, що у перші місяці президентства Порошенка відбувалася активна фаза бойових дій, тому потреба в засіданнях РНБО була високою. Однак під час роботи Зеленського в Україні розпочалася епідемія коронавірусу, що також вимагало використання можливостей РНБО. Зокрема, використання інструментів РНБО для координації роботи різних органів», – додав Кошель.

Відповідно до Закону «Про Раду національної безпеки і оборони України» однією з функцій РНБО є координація та здійснення контролю за діяльністю органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони при виникненні кризових ситуацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: