fbpx
Сьогодні
17:46 22 Тра 2020

Стерненко заявив, що прокурор фабрикує проти нього звинувачення на замовлення Портнова та Авакова

Громадський активіст Сергій Стерненко заявив, що прокурор Бозовуляк фабрикує проти нього звинувачення на замовлення Андрія Портнова та Арсена Авакова

Про це активіст Сергій Стерненко написав у Facebook.

Стерненко відзначив, що 21 травня отримав лист із постановою, якою прокурор Бозовуляк якого нещодавно призначили в провадженні старшим групи прокурорів абсолютно невмотивовано відмовив йому як потерпілому в ознайомленні з матеріалами.

"Також у повідомленнях про підозру моїм нападникам прокурор та слідчий спеціально не вказали частину моїх поранень та поранень нападника Кузнєцова. На клопотання про зміну підозр також я отримав відмову без жодних пояснень", – заявив активіст.

За словами Стерненка, прокурор Бозовуляк, призначений головним у справі Венедіктовою, зараз фабрикує проти нього обвинувачення і хоче вписати у повідомлення про підозру "вигадану Портновим та Аваковим версію про те, що я нібито напав на свого нападника і що нібито я сам собі (!) розрізав руку спеціально".

Він зауважив, що прокурор призначив нові експертизи у справі замаху на Стерненка та заявив, що той вже вважає наперед активіста наперед винним в умисному вбивстві.

"Вчора (21 травня, – Ред.) я подав до суду заяву про відвід упередженого прокурора. Повідомити мені про підозру Бозовуляк за вказівкою від Венедіктової хоче протягом наступних двох тижнів", – сказав Стерненко.

Стерненко висловив впевненість, що згоду на це давали в Офісі президента.

У понеділок після виходу з СБУ я обіцяв провести прес-конференцію у найближчі дні після того, як ознайомлюсь з частиною…

Posted by Sternenko on Friday, May 22, 2020

Раніше повідомлялося, що Стерненко заявив, що його планують заарештувати в найближчі дні.

Також, за словами активіста Сіцінина, СБУ спільно з Офісом Генпрокурора готують підозру в умисному вбивстві активісту Сергію Стерненку.

Нагадаємо, Венедіктова запевняла, що підозра одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде оголошена. Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Колишній заступник генерального прокурора Віктор Трепак розповів, що нова очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова заявила йому про необхідність повідомити про підозру одеському активісту Сергію Стерненку. Останній, захищаючись від нападників, наніс одному смертельне поранення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: