fbpx
Сьогодні
21:27 22 Тра 2020

Справу Гримчака передали до суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала в суд обвинувальний акт стосовно колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака та його помічника Ігоря Овдієнка.

Про це повідомила пресслужба прокуратури.

Гримчака та Овдієнка судитимуть за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369; ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 (підбурювання до закінченого замаху на дачу хабара).

Слідство встановило, що представник однієї з приватних компаній розповів Гримчаку про проблему з отриманням дозвільних документів на будівництво в межах охоронної території Києва. Гримчак заявив, що за $1 млн може вирішити це питання. Гроші нібито потрібні були, щоб підкупити чиновників у Мінкультури, Мін'юсті, КМДА й Українському державному інституті культурної спадщини.

Потім до цієї схеми нібито додалася ще одна.

Річ у тім, що ця ж фірма потребувала консультації в цивільній справі про стягнення боргу з іншого приватного підприємства.

За версією слідства, Гримчак за $100 тис. узявся забезпечити прийняття необхідного судового рішення. Він нібито збирався звернутися до заступниці генерального прокурора, щоб та вплинула на голову Касаційного цивільного суду (у складі Верховного Суду), який, своєю чергою, міг би вплинути на суддів.

Під час переговорів сторони домовилися на сумі $80 тис.

Першу частину грошей у розмірі $50 тис. Гримчак і його помічник поділили між собою.

14 серпня 2019 року після отримання $480 тис. ($30 тис. за вирішення питання з судом і $450 тис. за дозвільні документи) Гримчака і його помічника затримали.

Нагадаємо, що Гримчак був заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України з 10 березня 2017 року по 4 вересня 2019 року. Як повідомлялося, 30 січня Гримчака звільнили з-під варти і помістили під цілодобовий домашній арешт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: