fbpx
Сьогодні
12:44 22 Тра 2020

Кличко просить уряд ввести у Києві послаблення карантину, попри заборону МОЗ

Міський голова Києва Віталій Кличко просить Кабмін дозволити ввести у місті послаблення карантину, попри те, що Міністерство охорони здоров'я вважає, що столиця не відповідає критеріям для послаблення.

Про це він сказав на брифінгу.

"Із 23 травня столиця планувала розпочати наступний етап послаблення обмежень. Сьогодні Міністерство охорони здоров'я заявило, що Київ і ще 11 регіонів не відповідають критеріям послаблення другого етапу обмежень.

З трьох критеріїв столиця не відповідає тільки одному – кількості хворих на 100 тисяч мешканців міста. Визначена норма – 12 хворих. В Києві зараз, за даними за останній тиждень, – 15 хворих на 100 тисяч людей. Щодо інших двох критеріїв претензій немає… Перший показник, по кількості хворих, у місті зумовлений спалахом тиждень тому у Дарницькому дитячому інтернаті для дівчат.

Я звертаюся до уряду з наступним – дозволити Києву розпочати другий етап послаблень, але, не всіх. А тих, що критично необхідні місту і бізнесу. Зокрема: відновити роботу наземного громадського транспорту та торгових закладів до 1 тисячі квадратних метрів – з 23 травня. І не відкривати поки дитячі і спортивні майданчики. Метро відкрити, як і планували, 25 травня, бо в місті відбувається транспортний колапс".

Він додав, що за останніх 6 днів захворюваність у столиці була в межах визначеної урядом норми, але спалах у Дарницькому дитячому інтернаті для дівчат, де виявили понад 80 хворих, вплинув на загальну статистику.

Також Кличко зазначив, що, оскільки 23 травня вихідний день, наземний громадський транспорт в звичайному режимі зможе розпочати роботу з 12 години дня.

За словами Кличка, столиця відповідає 2 іншим показникам МОЗ: це – заповненість стаціонарів лікарень не більше, як на 50% ліжок. Та кількість проведених тестів ПЛР на 100 тисяч населення.

Мер розповів, що в столиці цей показник тестувань втричі вищий визначеної норми: "потрібно 12 тестів, а у нас 44".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: