fbpx
Сьогодні
09:34 21 Тра 2020

В МЗС прокоментували заяву Росії щодо річниці президентства Зеленського

Фото ОПУ

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували заяву Росії щодо річниці президентства Володимира Зеленського, назвавши її спробою розколоти українське суспільство та прикладом дезінформації.

МЗС опублікували коментар на сайті.

"Коментар Департаменту інформації та преси МЗС РФ щодо річниці вступу на посаду Президента України Володимира Зеленського є черговою спробою Росії втрутитися у внутрішні справи України, нав'язати спотворені інтерпретації реальності, розколоти українське суспільство і відволікти увагу від питання власної міжнародно-правової відповідальності за агресію проти України".

У відомстві вважають, що в заяві МЗС РФ присутня мова ворожнечі та відсутній конструктив.

"Мова ворожнечі коментаря МЗС РФ не містить навіть натяку на конструктив і ставить під сумнів налаштованість російської сторони до дипломатичного врегулювання", – йдеться у повідомленні.

В МЗС нагадали, що Україна намагається врегулювати конфлікт на Донбасі дипломатичним шляхом.

"Очікуємо на зміну Росією пропагандистської риторики і перехід до конструктивної взаємодії з метою деокупації окремих районів Донецької та Луганської областей і Криму", – підсумували в МЗС.

Раніше МЗС РФ опублікувало заяву до річниці президентства Володимира Зеленського. Росіяни звинуватили Зеленського лише у декларуванні добрих намірів. В МЗС також заявили, що русофобія в Україні отримала нове дихання.

Раніше Зеленський визнав, що лише Росія має вплив на бойовиків "ЛДНР".

Також Зеленський заявив, що намагався говорити з Путіним про Крим, але той не хоче обговорювати.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: