fbpx
Сьогодні
13:31 21 Тра 2020

"Укрзалізниця" готова розпочати пасажирські перевезення: міністр відвідав столичний вокзал

АТ "Укрзалізниця" готове до відновлення пасажирських перевезень.

Про це повідомила Міністерство інфраструктури України з посиланням на очільника міністерства Владислава Криклія.

"Уже з 1 червня Україна розпочне перші пасажирські залізничні перевезення у далекому сполученні. Карантин дав час, щоб підготуватися до прийому пасажирів. На станції "Київ-Пасажирський" вже демонтовано МАФи, встановлено сучасну систему відеонагляду, повністю відремонтовано приміський вокзал", – сказав Криклій під час огляду станції "Київ-Пасажирський".

Відомство повідомляє, що "Укрзалізниця" вже завершила демонтаж 35 МАФів на Вокзальній площі та у конкорсі вокзалу. Під ліквідацію підпали торговельні території, на які закінчився термін оренди, зокрема, точки продажу алкоголю на розлив. МАФи, що залишаться, будуть реконструйовані та приведені до єдиного стилю.

Крім того, за даними Мінінфраструктури, було відремонтовано будівлі приміського вокзалу. Його з'єднано накриттям з платформами та виконано їх зарежимлення, щоб унеможливити потрапляння безквиткових пасажирів. Крім цього, замінено освітлення, встановлено сучасні лави та урни, оновлено фасад, вестибюль, квиткові каси, обладнано нові туалети, які враховують потреби маломобільних груп, зокрема людей з інвалідністю та мам із немовлятами.

На вокзалах станції "Київ-Пасажирський" встановили нову систему відеонагляду – 22 камери, що мають функцію розпізнавання обличчя. Міністр наголосив на необхідності встановлення таких систем і на приміському вокзалі.

Раніше Криклій заявив, що підвищення вартості залізничних квитків після закінчення карантину не буде.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: