fbpx
Сьогодні
15:43 21 Тра 2020

Степанов пояснив, чим йому не підійшли кандидати на посаду голови НСЗУ

Жоден з кандидатів на пост очільника Національної служби здоров'я України НСЗУ не підійшов за своїми якостями.

Про це на пресбрифінгу у Чернівцях сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, прокоментувавши своє рішення відхилити усі три кандидатури на посаду голови НСЗУ .

"Згідно з законодавством, я, як міністр, мав провести відповідну співбесіду з трьома людьми, які дійшли до фіналу.

Жоден з цих людей на мою думку не підходить на посаду голови НСЗУ по своїм якостям, по своєму баченню, по тому, як він себе бачить на цій посаді.

Далі в нас є процедура встановлена законодавством. Яким чином відбувається добір на цю посаду, він буде зроблений відповідно до законодавства. Тому в найближчий термін у нас буде голова НСЗУ", – сказав він.

20 травня Степанов заявив про необхідність призначити на вакантну посаду голови НСЗУ шляхом укладання контракту про проходження державної служби згідно з чинним законодавством.

Тобто керівника НСЗУ можуть призначити за позаконкурсною процедурою.

Нагадаємо, що найбільшу кількість балів на конкурсі набрала в. о. очільника НСЗУ Оксана Мовчан, друге місце зайняла заступниця голови НСЗУ Наталія Рябцева, а третє – директор Департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський.

Оксана Мовчан також раніше повідомляла "Інтерфакс-Україна", що всі три кандидати прийшли на співбесіду з міністром охорони здоров'я і відповіли на всі запитання, які він поставив. Проводився відеозапис співбесіди.

"Всім нам поставили одні й ті самі запитання дуже загального характеру про головні завдання НСЗУ і про те, що потрібно зробити в найближчі роки.

Не було запитань детальних, не було техніки процесів, не було запитань про те, як наразі організована робота служби", – сказала вона.

За словами Мовчан, "зустріч із міністром була схожа, швидше, на формальний крок, який він має зробити, щоб перейти до подальшого вже сформованого плану".

"Перш ніж робити такі кроки, варто враховувати, що НСЗУ – складний механізм, інтелектуальна організація з потужним аналітичним потенціалом і великим багажем накопичених знань. Я була б дуже обережною в кадрових питаннях: організація молода і може не витримати експериментів", – сказала вона.

Мовчан наголосила, що призначення голови НСЗУ – надзвичайно відповідальний крок, "оскільки на кону фінансування всієї медичної мережі країни та медичне обслуговування 37 млн громадян країни".

Згідно з процедурою проведення конкурсу, за підсумками співбесіди міністр охорони здоров'я вносить кандидатури на посаду голови НСЗУ прем'єр-міністру. Прем'єр-міністр проводить співбесіду з цими кандидатами і подає на розгляд уряду. Голову НСЗУ призначає Кабмін.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: