fbpx
Сьогодні
21:30 21 Тра 2020

Львівське сміття закопували в сільськогосподарських землях, - прокуратура

Фото mk.dsns.gov.ua

Частину львівського сміття вивозилу і закопували на території сільськогосподарських земель у Львівській області, а також доставляли в Коростень Житомирської області. За договором сміття мали вивозити на спеціальний полігон в Тетієві Київської області, який знаходиться на більшій відстані.

Про це повідомила прокурор Львівської області Ірина Діденко Facebook.

За її словами, зловмисники привласнювали різницю в сумі, яка виділялася на транспортування сміття в Київську область.

"Частина відходів, які згідно з документами, мали вивозити в місто Тетіїв Київської області, закапывалась на державних землях сільськогосподарського призначення в Жидачовском районі Львівської області (5 км від міста Жидачів). Зараз на цій ділянці триває огляд, зокрема, фахівцями-екологами, з метою встановлення спричинених наслідків, пов'язаних із забрудненням земель і навколишнього середовища", – написала Діденко.

Іншу частину відходів вивозили в Коростень в умовах конспірації – з вимкненими фарами і під контролем осіб з місцевого криміналітету.

На даний момент правоохоронці вирішують питання про повідомленні підозри керівнику комунального підприємства Жидачівського району за ст. 239 КК України (забруднення або псування земель). Також проводяться 23 обшуку у перевізників, фірмах, які надають послуги з вивезення та утилізації, а також у міськраді Львова.

Куди ж насправді вивозиться сміття зі Львова? Маємо відповідь.За версією слідства:На території Львівської області…

Posted by Iryna Didenko on Thursday, May 21, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: