fbpx
Сьогодні
11:17 20 Тра 2020

Зеленський розповів про домовленності у "нормандському форматі" та переговори з президентом Росії

Президент Володимир Зеленський розповів, що попри коронавірус триває процес повернення людей, що було домовлено у "нормандському форматі".

Про це він заявив на прес-конференції у Маріїнському парку.

"На зустрічі в "нормандському форматі" ми домовилися про три обміни: 135 українців були звільнені. Навіть попри коронавірус ми змогли дотиснути й повернути ще 20 людей. Домовляємося з Росією про повернення після пандемії політв'язнів із Криму й Росії", – розповів він.

Також президент прокоментував ситуацію щодо ділянок розведення.

"Ми перезавантажили Мінську групу, змогли показати, що люди, які є представниками так званих "Л/ДНР", мають російські паспорти", – сказав Зеленський.

На питання щодо прямих переговорів з президентом Росії, то Зеленський відзначив, що їх не було.

"У мене не було зустрічей з Володимиром Путіним у будь-якому форматі, зокрема й дзвінків. Ми не відпускаємо питання повернення окупованих територій, Криму. І Німеччина, й Франція — всі підтримують, що після спаду коронавірусу в нас має бути зустріч у "нормандському форматі", – наголосив Зеленський.

Питання задав скандальний журналіст Дмитро Гордон. Днями він випустив інтерв'ю з терористом Ігорем стрілецьких, яке викликало шквал критики в соціальних мережах.

"Наш спецагент, наскільки мені сказали", – пожартував Зеленський, згадуючи слова Гордона, що інтерв'ю нібито було погоджено зі спецслужбами України.

Раніше Резніков заявив, що Зеленський готовий до зустрічі в нормандському форматі, але Росія не виконує домовленостей.

Нагадаємо, що 14 травня оновлена українська делегація в ТКГ провела перемовини щодо Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: