fbpx
Сьогодні
12:54 20 Тра 2020

Зеленський готовий до прямих переговорів із Путіним і буде боротися за "Мінськ" до кінця

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що готовий до прямих переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним для припинення війни на Донбасі й повернення окупованих територій, знову нагадав про термін в один рік для виконання Мінських домовленостей.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві.

"Незважаючи на те, що суспільство по-різному оцінює прямі переговори президента Зеленського і президента Путіна, я впевнений, що ми маємо це робити. Не відкидаючи Мінськ, паралельно, окремим треком. Є деякі речі, які ти можеш зрозуміти, тільки коли ти один на один, і є деякі відповіді, які ти можеш почути, коли ти один на один, щоб зробити вже стовідсоткові висновки, і йти вже іншим планом – планом "Б".

Зеленський також заявив, що дає собі ще рік, щоб домогтися успіхів на Мінському треку.

"Боротимемося до кінця за Мінськ, тому що з Мінськом пов'язані санкції проти РФ. І ви знаєте прекрасно, що їх усі хочуть зняти, і не тільки Росія, і багато європейський країн, які я розумію, що і вони економічно страждають через ці санкції. Але як я вам казав, ми боротимемося. Рік я даю на те, що ми боротимемося. Я із самого початку боротьби – і через коронавірус трохи загальмований цей процес, тому я даю собі ще декілька місяців, щоб все-таки дотиснути, і ми змогли знайти цей дипломатичний вихід із цієї ситуації відповідно до Мінських домовленостей".

Президент додав, що не хотів би реалізовувати плани "B" і "С", хоча вони й існують.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: