fbpx
Сьогодні
14:55 20 Тра 2020

Уряд продовжив карантин до 22 червня, але зробив його адаптивним

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні прийняв рішення продовжити карантин в Україні до 22 червня. Втім, деякі обмеження послабили.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні.

Постанову про продовження карантину буде опубліковано завтра, як заявив Шмигаль. Її потрібно допрацювати.

"Проект пропонується встановити з 22 травня 2020 року по 22 червня на території України карантину з урахуванням епідемічної ситуації в регіонах. Це так званий адаптивний карантин, про який ми казали", – заявив голова МОЗ Максим Степанов.

Карантин продовжили, але з послабленнями. Зокрема, з 25 травня запукають метро, а з 22 травня – громадський транспорт. Крім того, в Україні вводять певні ознаки епідемічної ситуації в регіонах.

"А саме: інцидентність – середня кількість випадків за останні 7 днів, яка має складати менше 12 осіб на 100 тисяч населення; завантаженність ліжок, повинна становити менше 50%. Кількість тестувань методом ПЛР та імуноферментного аналізу повинна складати більше ніж 12 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів. Послаблення застосовуються та припиняються на території регіону на підставі рішення регіональної комісії. В нас вводиться 5 етапів, зараз ми знаходимось на 1 етапі", – заявив Степанов.

За словами Степанова, введення саме адаптивного карантину дасть змогу повністю контролювати ситуацію, дуже швидко реагувати в залежності від регіону.

Нагадаємо, Віктор Ляшко раніше заявляв, що карантин буде тривати до 22 червня. Він порівняв епідситуацію в Україні та Польщі, зазначивши схожість сценаріїв поширення вірусу. Також він допустив, що карантин може бути відмінено передчасно у випадку стрімкого зниження захворювань.

В Україні станом на 20 травня підтвердили 19 230 випадків COVID-19, за добу – 354.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: