fbpx
Сьогодні
13:36 20 Тра 2020

У вересні в Україні відкриють інвестиційний офіс. Його очолить соратник Саакашвілі

Вже в перші 18 місяців завдяки офісу планують залучити $7 млрд інвестицій

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції.

За його словами, вже впродовж перших 18 місяців планують залучити $7 млрд інвестицій.

"Інвестиційний офіс відкриємо в кінці вересня. Взяли керівника туди пана (Левана, – ред.) Варшаломідзе, який будував Батумі. Інвестиційний офіс, там зараз йде зміна кадрової політики", – заявив Зеленський.

За його словами, у всіх міністерствах країни є органи, що займаються інвестиціями.

"Тому ми прийняли рішення – один і окремий офіс буде працювати у вересні й тільки він буде займатися інвестиціями. Перший свій план я вже погодив на 18 місяців швидких інвестицій в Україну в розмірі $7 млрд. Є вже зрозумілі кампанії, зрозумілі люди й нараховані ці цифри", – додав він.

Довідка.

Леван Варшаломідзе – соратник і близький друг третього президента Грузії Михайла Саакашвілі, вони обидва є випускниками Київського державного університету, де закінчили факультет міжнародних відносин.

Варшаломідзе займав пост глави уряду Аджарії з 2004 по 2012 рік. Він був призначений на цю посаду після того, як Аджарія пережила кризовий для всієї Грузії період – в травні 2004 року керував регіоном з 1991 року Аслан Абашидзе спробував влаштувати збройний переворот, він втік в Москву.

У період діяльності Варшаломідзе Батумі став найшвидше містом Грузії і повністю змінився – в ньому з'явилися п'ятизіркові готелі, почався будівельний і туристичний бум. До сих пір Батумі лідирує в рейтингах туристичних місць з високим потенціалом розвитку.

Нагадаємо, 7 травня Саакашвілі було призначено головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України.

Зеленський пояснив, чого чекає від Саакашвілі на новій посаді.

Наразі Саакашвілі шукає реформаторів у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: