fbpx
Сьогодні
12:15 20 Тра 2020

Президент про ситуацію з мером Черкас: Я за один стіл з такими бандитами не сяду

Фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський заявив, що не знає, як говорити з міським головою, який має 19 кримінальних проваджень. Він заявив, що не сяде за один стіл з такими бандитами.

Про це Зеленський сказав на прес-конференції.

Президент відповів на питання, чи достатньо йому однієї каденції і чи вірить у народовладдя, як перед виборами.

"Народовладдя повинно бути. Розчаровують люди. Я не знаю, як говорити, коли міський голова має 19 кримінальних проваджень. Я за один стіл з такими бандитами не сяду. Я думаю, що він себе поводив не коректно", – заявив він, коментуючи дії мера Черкас Анатолія Бондаренка.

Де був мер Черкас два місяці тому? Де його звернення до мене: "чим я можу допомогти владі"? Де його літаки, які прилітали і наповнювали лікарні, аптеки Черкас? Де наповнення держрезерву? Де його особисті гроші?…

Я розумію, всім складно, всім мерам складно. Але, вибачте, це популізм".

Зеленський запевнив, що під час селекторної наради представники місцевої влади мали змогу поставити свої питання центральній владі і сказати, де їм потрібна допомога. За словами президента, міський голова Харкова Геннадій Кернес "хоча б почув", коли його просили закрити метро, а мер Черкас "просто вийшов раптом".

Також Зеленський сказав, що всі органи влади – "один великий МОЗ", зокрема, Офіс президента, уряд працювали "як Міністерство охорони здоров'я". І багато мерів теж "перетворились на МОЗ і були адекватною місцевою владою"

Нагадаємо, міська влада Черкас значно послабили карантинні обмеження, дозволивши з 1 травня роботу більшості магазинів, а також відвідання парків та зелених зон. Зеленський пригрозив меру Черкас Анатолію Бондаренко юридичною відповідальністю за порушення карантину, а поліція відкрила кримінальне провадження. Потім суд заборонив Черкасам пом'якшувати карантин.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: