fbpx
Сьогодні
19:23 20 Тра 2020

Офіс генпрокурора має намір відправити інтерв'ю з Гіркіним у Міжнародний суд

Офіс генпрокурора планує передати зібрані докази скоєння Ігорем Гіркіним військових злочинів в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду. Серед них буде і відеозапис інтерв'ю Дмитра Гордона з ним.

Про це LB.ua повідомило джерело в Офісі генпрокурора.

"Інформацію про зібрані докази скоєння Гіркіним і його співучасниками військових злочинів Офіс генпрокурора планує передати в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду… Фактично вперше Гіркін особисто підтвердив свою обізнаність про його кримінальне переслідування компетентними органами Нідерландів за вчинення злочину і про початок слухання в суді цієї справи, зробивши це публічно під час інтерв'ю. Ця обставина може бути використана прокурорами Нідерландів під час судового розгляду як поінформованість Гіркіна про можливість реалізації свого права на захист від пред'явлення йому звинувачення", – повідомило джерело.

Як відомо, Гіркіна підозрюють у причетності до аварії пасажирського літака рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній", у результаті чого загинули 298 осіб. Матеріали розслідування направлені в компетентні органи Нідерландів.

В Офісі генпрокурора відзначають, що в практиці Міжнародного кримінального суду використовують відеоінтерв'ю та інші медіаджерела, як докази під час розслідування військових злочинів і злочинів проти людяності.

Крім цього, і Гіркін, і Поклонська в інтерв'ю підтвердили, що знають про кримінальне переслідування їх в Україні, що може бути використано під час спеціального досудового і судового розгляду проваджень, а також у разі оскарження вироків в Європейському суді з прав людини.

Ввечері 18 травня кілька десятків людей зібралися під офісом журналіста Дмитра Гордона, поки тривало його інтерв'ю з терористом Ігорем Гіркіним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: