fbpx
Сьогодні
20:48 20 Тра 2020

Антикорупційний суд відмовився скасувати підозру Гладковському

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила у скасуванні підозри, оголошеної колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладківському.

Пресслужба суду повідомляє, що на засіданні 20 травня ВАКС розглянув скаргу захисника Гладковського на рішення слідчого судді, який 4 травня відмовив у задоволенні клопотання про скасування оголошеної 18 жовтня 2019 року підозри.

"За результатами судового засідання колегія суддів відмовила у задоволенні поданої апеляційної скарги та залишила рішення слідчого судді від 04 травня 2020 року без змін", – йдеться в повідомленні.

Гладковському закидають використання службового становища (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу) в інтересах компанії "Богдан Моторс", яка йому належить

Слідство вважає, що він забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдана".

Розмір збитків, завданих державі, спочатку оцінювався в 10,6 млн гривень, але після проведення експертизи його підвищили до 17,44 млн гривень.

Також Гладковського підозрюють в неправдивому декларуванні (ст.366-1 Кримінального кодексу). За версією слідства, колишній чиновник не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці на загальну суму майже 165 тисяч доларів в 2016-2018 роках.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Гладковському у вигляді утримання під вартою до 15 грудня 2019 року з правом внесення застави в 10 млн грн. Вранці 21 жовтня за Гладковського його близькі внесли заставу. Він залишив СІЗО.

21 грудня ВАКС задовольнив прохання адвокатів Гладковського і дозволив колишньому чиновнику не носити електронний засіб контролю (електронний браслет). Водночас у Гладковського залишилася низка інших зобов'язань, як от: зобов'язання з'являтися за викликом, не спілкуватися з певними свідками у справі, не залишати м.Київ та Київську область без дозволу, здати паспорти для виїзду за кордон.

Термін дії зобов'язань, покладених на Гладковського, продовжено до 5 червня 2020 року.

Раніше САП і НАБУ оновили Гладковському підозру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: