fbpx
Сьогодні
22:13 19 Тра 2020

У Києві показали, як безпечно утилізують використані маски та рукавички

Контейнери з використаними засобами захисту спалюють у спеціальній печі при 750 градусах, а рештки – при температурі 1200 градусів.

Про процес утилізації на своїй сторінці у Facebook написав депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий.

Спалювання використаних масок та рукавичок проводиться у два етапи. Спочатку контейнери з відходами знищують у спеціальній печі при 750 градусах. Після цього рештки – при температурі 1200 градусів», – повідомив Костянтин Яловий.

Потім гази, утворені під час утилізації, проходять через очисну систему під назвою скрубер, і лише після цього надходять у повітря.

При згорянні утворюються гази, які спершу проходять через скрубер (систему очищення), і тільки потім потрапляють в атмосферу.

В Києві показали, як безпечно утилізують використані маски та рукавички

В Києві показали, як безпечно утилізують використані маски та рукавички

Депутат також розповів, чому утилізацію використаних масок та рукавичок необхідно здійснювати саме шляхом знищення при високій температурі.

"Спалювати використані маски і рукавички саме таким чином – дуже важливо з двох причин. По-перше, щоб вони не стали сміттєвою проблемою Києва, забруднюючи узбіччя, парки, потрапляючи у водойми. Нагадаю, використані засоби захисту не піддаються переробці й розкладаються близько ста років. По-друге, щоб знищити "невидиму загрозу" – віруси та бактерії, які можуть залишатися на масках та рукавичках і потенційно загрожувати людям", – написав Яловий.

Він також висловив надію, що проекти по утилізації використаних засобів індивідуального захисту запрацюють і в інших містах України.

Нагадаємо, в Києві майже тиждень працюють 14 пунктів зі збору використаних масок та рукавичок.

Читайте детальніше в "Екорубриці", як правильно утилізувати маски та інші медичні відходи

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: