fbpx
Сьогодні
08:51 19 Тра 2020

Шмигаль сказав, коли уряд планує відкрити метро

Відкрити метрополітен у Києві, Дніпрі та Харкові планують вже 25 травня. Але якщо дозволятиме епідемічна ситуація.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Дія карантину буде продовжена, але ми переходимо, як і обіцяли, до адаптивного карантину, тому з 22 числа вже буде прийнято низку пом'якшень. Ми дозволимо рух міського і приміського транспорту. Дозволимо проведення спортивних змагань», — сказав він.

Працювати зможуть і готелі (але не хостели) — без роботи ресторанів і басейнів.

«З 25 числа — ми беремо ще час на технічну підготовку — уряд дозволить роботу дитячих садочків, а також роботу метрополітену в тих містах, де дозволятиме епідеміологічна ситуація. Тут уже будемо працювати з місцевою владою», — уточнив глава уряду.

Раніше мер Києва Віталій Кличко опублікував перелік пом'якшень карантину з 22 травня. Він додав, що столичний метрополітен готовий відновити роботу з 25 травня і лише чекає на рішення уряду.

Після відновлення роботи київського метрополітену пасажири зможуть користуватимуться ним виключно електронним квитком. Жетонів більше не буде.

Про це повідомили у пресслужбі підземки.

Сплачувати за проїзд на турнікетах можна буде:

  • Kyiv Smart Card;
  • Карткою метро (до 31.03.2021);
  • Безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи на жовтих турнікетах;
  • Мобільними додатками Google Pay та Apple Pay;
  • Мобільним додатком Kyiv Smart Сard;
  • Разовим квитком з QR-кодом (паперовим або електронним, який можна згенерувати у додатку).

Упродовж місяця з дати відновлення роботи пасажири ще зможуть використати раніше придбані жетони зеленого кольору, однак у касах їх вже не продають.

Пасажири пільгових категорій столиці для проходу в метро мають використовувати Картку киянина. Загальнодержавні пільгові категорії пред'являють оригінал відповідного посвідчення.

До вiдновлення роботи метрополiтену е-квиток можна купити у Т-кiосках, яких у столиці понад 300. Вони розташованi здебiльшого на зупинках громадського транспорту.

У наземному громадському транспорті також оплата здійснюватиметься за допомогою Kyiv Smart Card, разового квитка з QR-кодом (паперового або електронного) або безконтактної банківської картки будь-якої платіжної системи. Проте до 1 липня у пасажирів залишатиметься можливість придбати квиток на проїзд безпосередньо у кондуктора в трамваї, тролейбусі чи автобусі.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: