fbpx
Сьогодні
19:53 19 Тра 2020

Шмигаль провів друге засідання Антикризового енергетичного штабу: що розглядали

Сьогодні під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулося друге засідання Антикризового енергетичного штабу на якому розглядали питання захисту "Енергоатому" через збитки та прискорення розгляду законопроектів щодо антикризових заходів.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

"Під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулося друге засідання Антикризового енергетичного штабу", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прем'єр-міністр заслухав доповідь т.в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольги Буславець про стан виконання рішень першого засідання Антикризового енергетичного штабу. Було вказано НКРЕКП на неприпустимість невиконання рішень Антикризового штабу та необхідність "Енергоатому" дотримуватися затвердженого прогнозного балансу.

Також під час засідання було підняте питання збиткової діяльності НАЕК "Енергоатом".

"Компанії треба дати змогу торгувати за нормальними цінами. Наше завдання – захистити "Енергоатом". НАЕК кожен місяць отримує збитки в мінус 1 млрд грн, у зв'язку з тим, що продає електроенергію за півціни на балансуючому ринку. Дешевше не торгувати, ніж торгувати у збиток. Тому наше завдання захистити "Енергоатом" та колектив підприємства", – зазначив Шмигаль.

Крім того, Антикризовий енергетичний штаб звернув увагу народних депутатів на значну кількість законодавчих ініціатив, що містять антикризові заходи та зареєстровані у секретаріаті ВРУ.

"Розгляд цих документів важливий для енергетичної безпеки країни та функціонування ринку. Отже, штаб звернувся з пропозицією прискорити розгляд таких законопроектів", – йдеться у повідомленні.

Раніше Комітет Геруса підтримав антикризовий енергетичний план уряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: