fbpx
Сьогодні
10:28 19 Тра 2020

Саакашвілі прокоментував інтерв'ю Гордона: Нападки на Дмитра неприйнятні

Фото Reuters

Нападки на Дмитра Гордона через інтерв'ю Наталії Поклонскої та Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) абсолютно неприйнятні.

Про це Міхеїл Саакашвілі написав у Facebook.

"Абсолютно не розумію і не сприймаю нападок на Дмитра Гордона через інтерв'ю з відомим ворогом України, якого прислали з Росії для розпалювання і підтримки сепаратистів. Це професійний обов'язок журналіста розмовляти з усякого роду людьми, в тому числі з тими, хто для нас неприйнятний. Я знаю Дмитра Гордона. Я знаю, що він патріот України. Я знаю, що він не сприймає сепаратизм. Я знаю, що він не є прихильником цих суб'єктів, у яких брав інтерв'ю".

"Докоряти журналісту в тому, що він задає питання, які цікавлять суспільство, питання найнеприємнішим людям і навіть нелюдям – це просто відгомін совкового минулого, який вже не працює в сучасному світі. Любов до Батьківщини виражається в інших речах. Не в утисках свободи слова та перекритті засобів інформації . У сучасному світі перекрити інформацію неможливо. Головне, щоб у нас була інформація, ми вміли її інтерпретувати і були тверді у наших переконаннях", – підкреслив Саакашвілі.

Він підкреслив, що в інтерв'ю Гіркін дав свідчення у справі про російську агресію в Криму і на Донбасі.

"В цьому ефірі Гіркін дав прямі свідчення проти себе, проти Путіна, проти Російської Федерації, і її спецслужб, які як мінімум будуть добре використані при отриманні рішення міжнародного суду ООН у справі про анексію Криму і агресію Росії на Донбасі. Хоча б заради цього варто брати це інтерв'ю. Кажу це, як юрист з досвідом ведення справ в міжнародних судових інстанціях", – наполягає Саакашвілі.

Сам Гордон заявив, що інтерв'ю було зроблено ним за сприяння українських спецслужб, а флешки з матеріалами передані в Гаагу для використання в якості свідчень на процесі у справі про анексію Криму і військову агресію на Донбасі.

Раніше в СБУ заявили, що проаналізують ситуацію навколо інтерв'ю Поклонскої і Гіркіна Гордону.

В Офісі генпрокурора назвали ці інтерв'ю "цінною інформацією" і відзначили, що використання органами прокуратури інформації з інтерв'ю підозрюваних і обвинувачуваних достатньо поширена світова практика.

Нагадаємо, Ігор Гіркін був так званим міністром оборони бойовиків «ДНР», а також визнавав, що брав участь в анексії Криму. Також він є одним з обвинувачених у справі про збиття літака Boeing рейсу MH17 на Донбасі.

Наталія Поклонська була так званим «прокурором» окупованого Криму в 2014-2016 рр., а зараз є депутатом «Єдиної Росії».

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: