fbpx
Сьогодні
13:43 19 Тра 2020

Рада ухвалила закон про іномовлення, щоб тимчасово окуповані території могли отримувати укр контент

Фото censor.net

Верховна Рада 19 травня ухвалила в цілому закон про іномовлення.

"За" проголосував 231 депутат.

Про це повідомила заступник глави фракції "СН" Євгенія Кравчук.

"Перше. Іномовлення, згідно з чинним законом, може розповсюджуватися на території України лише каналами супутникового та електронного мовлення, а також через інтернет. Тобто ефірне наземне аналогове і цифрове мовлення та мовлення в кабельних мережах здійснюються виключно за межами України. До чого це призводить? До того, що тимчасово окуповані території та прикордонні території України фактично залишаються поза інформаційного впливу України.

Натомість наш законопроект чітко встановлює, що ми можемо розповсюджувати іномовлення всіма технічними засобами по всій території України, включно з тимчасово окупованими і – що теж важливо – прикордонним територіями, які межують з територією Росії або інших країн.

Саме туди мовить телеканал «Дім», щоб наші громадяни на тимчасово окупованих територіях нарешті отримали не спотворену інформацію від федеральних російських каналів, а правдиву і збалансовану. Чому ми вирішили використати саме існуючу систему іномовлення – на це вже виділені кошти у держбюджеті і є технічні можливості.

Друге – ми замінюємо норму про мову іномовлення. Замість слова «англійською» ми пишемо «українською». Але це не виключає мовлення будь-якою мовою відповідно до доцільності та аудиторії.

Якщо потрібно було б описати законопроект №2521 коротко, я б сказала, що він про державний інформаційний суверенітет", – підкреслила депутатка.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: