fbpx
Сьогодні
16:01 19 Тра 2020

Арахамія заявив, що місцеві вибори в Україні зупинити неможливо

Фото LB.ua

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляє про неможливість перенесення місцевих виборів в Україні.

"Я, чесно кажучи, не розумію, навіть якщо буде нова хвиля пандемії, у який спосіб це (перенести місцеві вибори) можна зробити, адже це треба вносити зміни до Конституції. А зміни до Конституції – це дві сесії треба провести, тобто фізично вибори зупинити неможливо", – сказав Арахамія в інтерв'ю "Інтерфаксу".

За його словами, говорити про проведення виборів у режимі онлайн ще рано, тому що для цього необхідно врегулювати в державному масштабі низку питань, чим наразі й займається міністерство цифрової трансформації.

"Колись ми отримаємо все-таки єдиний демографічний реєстр і будемо розуміти, скільки в країні людей, де ці люди, де вони проживають і де вони голосують. Ось тоді можна реально вводити цей диджитал ID і людині давати можливість голосувати", – сказав голова фракції.

Арахамія нагадав, що шанси провести місцеві вибори на всій території України, зокрема й в окупованому Донбасі, ще залишаються, хоча і малоймовірні.

"З розширенням формату (української делегації в Тристоронній контактній групі на переговорах у Мінську) все заворушилося набагато швидше. Справді, коли ми підключили голів комітетів, цей процес ожив, і є позитивна динаміка. Але поки що це (проведення виборів на всій території України, включаючи окупований Донбас) виглядає малореалістично. Хоча, як і раніше, є ще шанси", – зазначив депутат.

Арахамія наголосив, що позиція України не змінилася – спочатку компонент безпеки, встановлення контролю над кордонами й тільки потім політичний компонент.

Вибори до органів місцевого самоврядування у всій Україні заплановано на 25 жовтня поточного року.

Нагадаємо, що 14 травня оновлена українська делегація в ТКГ провела перемовини щодо Донбасу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: