fbpx
Сьогодні
08:50 18 Тра 2020

За час карантину 87,5 тисячі жінок стали офіційно безробітними

За півтора місяця карантину, з 12 березня до 30 квітня, статус безробітної отримали 87,5 тисячі жінок, що на 52% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Такі дані надав Державний центр зайнятості у відповідь на запит ZMINA.

Загалом із 12 березня до 30 квітня отримали статус безробітного 155 943 осіб, жінки складають 56% цієї кількості, в аналогічний період минулого року частка жінок у загальній кількості безробітних була на рівні 51%, зазначають у відомстві.

У зазначений період центри зайнятості розпочали виплату допомоги з безробіття 71,9 тисячі жінок, що на 59% більше, ніж за відповідний період минулого року. А частка жінок у загальній кількості отримувачів допомоги зросла з 52 до 63%.

Крім того, за період із 12 березня до 30 квітня центри зайнятості працевлаштували 21,7 тисячі жінок, що майже втричі менше, ніж за відповідний період минулого року, а частка жінок у загальній кількості працевлаштованих зменшилася з 39 до 28%.

Як зазначають у ДСЗ, зменшення відсотка працевлаштованих жінок зумовлено тим, що під час карантину найбільше громадян отримували роботу в сільському господарстві (70% усіх працевлаштованих) за професіями кваліфікованих робітників (тракторист, тракторист-машиніст сільського господарства, кваліфіковані робітники сільського господарства, робітник фермерського господарства, апаратник оброблення зерна), де переважно працюють чоловіки. Водночас значно зменшилися обсяги працевлаштування громадян у сфері торгівлі та надання послуг населенню, де працюють переважно жінки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: